Kurban Bağışı

İhlas Vakfı her sene hayırsever vatandaşlarımıza vekaletle kurban kesim hizmeti vermektedir.
Vakfımızın bu hizmetiyle hayırsever vatandaşlarımızın hem dini vecibelerini yerine getirmeleri kolaylaşmakta hem de kurban bağış etlerini bir yıl boyunca öğrencilerimizin et ihtiyacı için kullanılmaktadır.

Nerelere Kurban Bağışlayabilirsiniz?

İhlas Vakfı Türkiye genelinde ve yurt dışında açmış olduğu öğrenci yurtları ile binlerce öğrenciye hizmet vermektedir.
Türk Dünyasından ve dünyanın değişik ülkelerinden; Somali, Afganistan, Sudan, Moritanya, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Kırım gibi ülkelerden gelen öğrenciler yurtlarımızda barındırılmaktadır.
İhlas Vakfı, bu sene siz hayırseverlerin bağışlayacağı Kurbanları Somali’de kurulan İhlas Yardımlaşma Vakfı ile müşterek bir çalışma ile kesip ihtiyaç sahibi binlerce Somaliliye ulaştıracaktır. Ayrıca bu sene Türkiye'deki öğrencilerimizin et ihtiyacı karşılandıktan sonra Afganistan, Hindistan, Kenya, Moritanya, Etiyopya ve Sudan'da vekalet ile kurban bağışı alınarak kesimi yapılacaktır.

Vakfımıza kurban vekaleti veren vatandaşlarımız hayırlı hizmetlerimize ortak olmakta ve ilim yayma sevabına kavuşmaktadır. Ülkemizin geleceği temiz gençlerimizin eğitimine destek vermekle de milli bir vazife yapmış olmaktadırlar.

Afrika Kurban Bağışı

Vekaletle Kurban Kesimlerini Anında Gerçekleştiriyoruz.Güvenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Kurban Bağış Kesim Videolarını WhatsApp ile gönderiyoruz.

Online Kurban Bağışı Yap

Kurban için vekâlet nasıl verilir? (Kurban Bağışı)

Maddeler hâlinde bildirelim:

- Kurbanı başkasına kestirirken, kalben niyet edip, (Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim) demek yeterlidir. Kurbanı başkası alıp başkası kesecekse, (Bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim) der. Yahut kısaca, (Kurban işimi hâlletmek için seni umumi vekil ettim) demek de yetişir.

- Bir kimse, kendisine kurban kesmesi vacib olmasa da, vekil, vacib diye kesse, kurban yine nafile olarak sahih olur. Adak, akika veya nâfile kurban, yanlışlıkla vacib diye kesilse mahzuru olmaz.

- Kurban kesmeye vekil olan, sahibinden ayrıca izin almadıkça veya umumi vekil edilmedikçe, başkasını kendine vekil yapamaz. Umumi vekil ise başkasını, o da bir başkasını vekil yapabilir.

- Birden çok kişiye vekâlet vermek sahihtir. Bir işe vekil olan iki kişiden biri, tek başına yetkili olamaz. Ancak emaneti vermede, borcu ödemede, kurban kesme gibi işlerde, biri tek başına yetkili olabilir, çünkü bu işlerde vekillerden birinin, diğerinin görüşünü sorması gerekmez. Bir kimse, kurbanını kesmek üzere 4 kişiye vekâlet verse, bu vekillerden biri kesince, ötekilerin görüşünü almaya ihtiyaç yoktur. Kurban, dinimize uygun kesilmiş olur.

Online Kurban Bağışı Yap

Kurbanını hayır kurumuna hediye etmek isteyen kimse nasıl vekalet verir?

Kurbanını, bir hayır kurumuna hediye etmek isteyen kimse, kurban parasını, bu işle vazifeli kimseye teslim ederken, Allah rızası için bayram kurbanımı almaya aldırmaya, kesmeye ve dilediğine kestirmeye ve etini ve derisini dilediğine vermeye seni umumi vekil ettim demelidir. Vekalet, mektupla, faksla, e-maille veya telefonla da verilir. Kurban parası, önceden verilebildiği gibi, daha sonra da gönderilebilir. Vazifeli kimse, satın aldığı kurbana bir numara bağlar. Bu numarayı ve kurban sahibinin ismini deftere yazar. Kesilirken sahiplerinin ismini söyleyerek kasapları vekil eder. Ancak böyle kesilen kurbanlar sahih olur.