VAKFIMIZI TANIYIN

İHLAS VAKFINA 'KAMU YARARINA ÇALIŞAN VAKIF' STATÜSÜ

42’inci yılını dolduran, yurt içinde ve yurt dışında dört bin öğrenciyi bünyesinde barındıran İhlas Vakfı, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü kazandı.

Türkiye genelinde 35, Afganistan’da 13, Kazakistan ve Kırgızistan’da 2’şer öğrenci yurdu ile toplam 4 bine yakın öğrenciyi bünyesinde barındıran İhlas Vakfı, 42’inci yılında Kamu Yararına Çalışan Vakıf statüsü elde etti. Geçen günlerde Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı karar ile elde edilen statü, vakfın çıtasını daha da yükseltti.

STATÜ, ÇEŞİTLİ KURUM VE KURULUŞLARCA İZLEME VE İNCELEME SONUCU VERİLEN KARAR
12 Şubat 2016 tarihinde Bakanlar Kurulunun bütün üyeleri, Sayın Başbakanımız da imzalayarak Cumhurbaşkanımıza sunuldu. Cumhurbaşkanımızın imzası ile İhlas Vakfı’na vergi muafiyeti tanındı. Artık İhlas Vakfının kamu yararına bütün faaliyetleri yürüttüğü devlet tarafından da tescil edilmiş oldu. Böyle bir kararın verilebilmesi için en az 5 Bakanlık, YÖK ve birçok Genel Müdürlük araştırıyor. Birincisi Milli Eğitim Bakanlığı bütün faaliyetleri inceledi. İkincisi Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımızdaki bütün faaliyetlerimizi inceledi. Maliye Bakanlığı. YÖK. Çünkü üniversite öğrencilerimize hitap eden öğrenci dallarımız vardı. İncelemeler neticesinde İhlas Vakfı şuanda öğrenci yurtlarında gerek Türkiye içerisinde gerek yurt dışında devletin yapmakta olduğu hizmetlerde vergi muafiyeti tanındı.