İhlâs Vakfı binlerce yetimi sevindirdi

Beş ülkede vekâletle kurban kesimi yapan Yurt içi ve yurt dışında vekaleten kurban kesim ve dağıtımı yapan İhlâs Vakfı, bu yıl da binlerce yetim ve garibin yüzünü güldürdü.

5 ülkede gerçekleştirdikleri kurban organizasyonları hakkında bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın "Kurbanlık hayvanların alımında, kesiminde ve elde edilen etlerin dağıtımında çok hassas davrandık. Kapak atmış yani iki yaşını doldurmuş, kurbanlık vasıflarına haiz olan hayvanları seçerek aldık, kestik ve dağıttık" dedi.

15 vakıf görevlisini Somali, Çad, Uganda, Afganistan ve Hindistan'a gönderdiklerini belirten Aydın "Arkadaşlarımız; vekâletlerini veren kurban sahipleri adına titizlikle hayvanları satın aldılar. Sonra vekålet sahiplerinin isimlerini tek tek okuyarak kasabı vekil ettiler, kasap da aldım, kabul ettim' diyerek, tekbir getirerek ve 'Bismillahi Allahü Ekber' diyerek kurbanları kesti" şeklinde konuştu.

Kurban etlerinin dağıtımı ile ilgili de bilgi veren Mahmut Kemal Aydın "Kurban etlerini yurt dışında yetimhanelere dağıtıyoruz. Mesela Afrika'daki çeşitli ülkelerdeki medreselere ve Kur'ân-ı kerim kurslarına ve buralardaki ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Aynı şekilde Afganistan'da kendi yaptığımız eğitim külliyeleri var. Bu külliyelerde okuyan öğrencilerimize ve ailelerine kurban etlerini dağıtıyoruz. Hindistan'da fakir, fukaraya ve civar beldelerdeki medreselere veriyoruz" diye konuştu.

Kurbanların kesilme anının video ile kayda alındığını da belirten Aydın, bu videoları, bayramdan sonra bir hafta içerisinde bağışçılara WhatsApp üzerinden ulaştıracaklarını ifade etti.