Yurtdışı Hizmetlerimiz

Kurban Bağışı, Afrika Su Kuyusu Bağışı

İhlas Vakfı, 45 yıldır Türkiye, Afrika ve Orta Asya'da binlerce noktada sürdürülebilir hizmetler yürütüyor, bağışlarınızı güvenle ulaştırıyor. Ecdadın bize emanet ettiği topraklara sahip çıkıyor milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz.

Ramazan ayında değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişiyi iftar sofralarında ağırlıyoruz. Kurban zamanında vekâleten yaptığımız yurt içi ve yurt dışı kesimlerde, özellikle Afrika'daki Müslümanların bizleri sabırsızlıkla nasıl beklediklerini görüyor ve her yıl bu hizmetlerimizin daha da artması için çalışıyoruz.

Yurt Dışı Öğrenci Bursları ile Öğrenci Yurtları

Vakfımızın yurt dışındaki öğrenci yurtlarında yüzlerce öğrenciye hizmet verirken, yeni yurt inşaatlarımıza sizlerin değerli destekleriyle hızla devam ediyoruz. Yurtlarımızda kalan gençlerimizin daha kaliteli eğitim görmeleri için akademisyenlerden ve uzmanlardan oluşan ilim heyetimizin organize ettiği konferanslar düzenliyoruz.

Afrika Su Kuyusu, Akika, Adak ve Gıda Bağışları

Afrika'nın en ücra Müslüman köylerinde İhlas Vakfı yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Köylere derin sondaj yaparak, ana su damarından su çıkarıyoruz. Böylece İhlas Vakfının su kuyuları kurumuyor, yıllar boyu en tatlı suları, gürül gürül binlerce aileye hizmet veriyor. Su kuyusu yanına camii, medrese, aş evi, duş ve tuvalet inşa ederek yaşam alanı oluşturuyor.

Afrika yerlilerinden İhlas Vakfı sertifikalı görevli tayin ederek hem bakımlarını kontrol altına alıyor hem de çocuklara okul eğitimlerinin verilmesini sağlıyoruz. Hayatla mücadele edip suya ulaşmak için harcadıkları zamanı, eğitim alarak kendilerine ve ailelerine yararlı olmak için kullanıyor, suyla hayat geliyor memleketlerine faydalı sağlıklı bireyler yetişiyor. Bağışçılarımızın kurbanlarını bu yaşam alanlarında keserek aynı gün ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.

İhlas Vakfı bölgedeki yetimhaneleri de ihmal etmiyor. Yetimlerimizin eğitimlerini devam ettirmeleri için sene içerisinde verdiğiniz akika, adak, kurban ve gıda bağışlarınızı ulaştırıyor, sizlere de videolarını gönderiyoruz.

Genel olarak yurtdışında yaptığımız hizmetler şunlardır:

1. Yardım Hizmetleri

a.   Kurban Bağışı Organizasyonu

b.   Ramazan İftar Organizasyonu

c.   Su Kuyuları Açılması

d.   Öğrenci Bursları ve Yurtları

e.   Gıda Yardımı

f.    Acil Yardımlar (afetlerde)

 

2.      Kültür Eğitimi Hizmetleri

Yetim Okullarına kitap ve eğitmen desteği

Türkiye’ye Gelen Yurtlarımızdaki talebelere kültür eğitimi desteği

Zeki talebelere burs ve özel eğitim verilmesi

Okul ve Medrese bina inşaası

Cami inşaası

 

Yurtdışı Hizmetleri Hedef Ülkeler

  • Afganistan
  • Çad
  • Etiyopya
  • Kenya
  • Somali
  • Sudan
  • Uganda
  • Kırgızistan
  • Nijerya

Amacımız, hedef ülkelerdeki Camilerin, Kuranı Kerim Kurslarının, Dini Derneklerin, Yetimhanelerin, bilhassa Müslüman Mülteci Kamplarının tespit edilmesi, oraların ziyaret edilmesi ile önce en temel ihtiyaçlarının (gıda, su) ihtiyaçlarının karşılanması; ayrıca ekonomik ve kültürel kalkınmalarına yardımcı olunmasıdır.