İhlâs Vakfı gariplerin yüzlerini güldürdü

Mazlumların yanında olan İhlâs Vakfı, başta Türkiye olmak üzere Somali, Afganistan, Sudan ve Uganda gibi ülkelerde kurban organizasyonları düzenledi.

45 seneden bu yana yurt içi ve yurt dışında vekâleten kurban kesim ve dağıtım organizasyonları yapan İhlâs Vakfı, bu sene de garip ve yetimlerin duasını aldı. İhlâs Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Tuncer Akalın, hayırseverlerin bağışladığı kurban vekâletlerini yurt içinde İhlâs Vakfı yurtlarının bulunduğu şehirler ile Afyon’da; yurt dışında ise Somali, Sudan, Çad, Uganda, Gazze, Filipinler ve Afganistan’da kesildiğini söyledi. Dinî hassasiyetlere azami dikkat ettiklerinin altını çizen Akalın “Umumi vekil olan arkadaşlarımız, vekâlet sahiplerinin isimlerini tek tek okuyor, kesim için kasaba verilen vekâletin ardından, tekbirlerle ve ‘Bismillahi Allahuekber’ nidaları ile kurban kesiliyor” dedi. Bu vesile ile on binlerce Müslüman’ın yüzünü güldürdüklerini belirten Vakıf Başkanı Akalın, kurban organizasyonu ile alakalı olarak şunları kaydetti: Afrika’nın en fakir ülkelerinden Çad’ın iki bölgesindeki hisseler Association Pour L’aide Des Enfants Orphelins Derneğinin temsilcisi Ömer Sultan ile İhlâs Vakfı temsilcileri Osman Gül, Galip Bilecen, Ahmet Şentürk ve Ahmet Faruk Alpaslan’ın gözetiminde kesildi. Uganda’da kurban kesimi gerçekleştirdik. Organizasyon, Social Humanitarian Aid Delivery Derneği iş birliği ve dernek yöneticisi Kasım Balonde ile İhlâs Vakfı yetkilisi Muammer Gül ve Hakan Sakarya’nın sorumluluğunda gerçekleşti. Kara kıtanın en büyük ülkesi konumundaki Sudan’ın başşehri Hartum’da ise kesim, Waga Organization for Orphans Care Derneği ile birlikte dernek yetkilisi Müştak Saygın, İhlâs Vakfı yetkilileri Veysel Gümüş ve Fatih Dikmen refakatinde yapıldı. Afrika’da kuraklık, iç savaş ve yoksulluğun en çok hissedildiği Somali’de ise, Ikhlas Welfare Foundation yetkilileri Ahmet Ali, Âdem Gültekin ve Hakkı Okur nezaretinde kesimler gerçekleşti. Yıllardır süren iç savaş ve terör sebebiyle yokluk ve yoksulluğun hat safhaya ulaştığı Afganistan’da da bu hizmetlerimizi yerine getirdik. Ülkenin kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Türkistan bölgesindeki kurban kesimi, Yupekyol Foundation Başkan Yardımcısı Abdülhakim Mahdum’un nezaretinde dinî vecibelere uygun olarak gerçekleşti. İki milyona yakın insanın kuşatma altında yaşadığı Gazze’yi de unutmadık. Kesim işlemleri İslam Cemiyeti Derneği yetkilisi Ayesh Syam tarafından organize edildi. Filipinler’in Zamboanga, Manika ve Lapakan bölgelerinde ise Türk Dünyası Koordinatörü’müz Numan Aydoğan Ünal bizzat kurban kesimine iştirak etti, fakirler tespit edilip elden dağıtım yapıldı.”

FAKİRLERİ MUHTARLAR BELİRLİYOR

Akalın, kesimlerde elde edilen etlerin paketlenerek daha önceden o beldenin muhtarları tarafından tespit edilen fakirlere dağıtıldığını söyledi. Hayırseverlerle birlikte on binlerce garibin de dualarını aldıklarını kaydeden Vakıf Başkanı Akalın, yurt içinde ise etlerin, öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere sarf edilmek üzere yurtlara gönderildiğini ifade etti. Akalın “İhlâs Vakfına güvenerek kurban, adak, nafile ve akikalarını vekâlet yoluyla bağışlayan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyoruz” dedi.

Tarih : 14.08.2019 - 14:11