İHLAS VAKFINDAN HAYIRSEVERLERE MÜJDE

İhlas Vakfının kısa SMS ile yardım hattı 8350 oldu. Hayırseverler artık İhlas Vakfının her operatörden 8350 kısa SMS hattı ile yardımlarını ihtiyaç sahiplerine kolayca ulaştırabilecekler. İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Tuncer Akalın İhlas Vakfının 8350 kısa SMS hattı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

KAMU YARARINA ÇALIŞAN VAKIFI

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Tuncer Akalın, 45 yıllık mazisi olan İhlas Vakfı’nın Bakanlar Kurulu 12/02/2016 tarih ve 2016/8654 sayılı kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü ve vergi muafiyeti aldığını söyledi.

HAYIRSEVERELER YARDIMLARINI 8350 KISA SMS HATTI İLE ULAŞTIRABİLECEKLER

Akalın, hayırseverlerin epeyden beri talep ettiği kısa SMS ile yardım ulaştırma işlevini dünden itibaren hayata geçirdikleri, hayırseverlerin bütün operatörlerden 8350 kısa SMS hattı ile yetim, yoksul, öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine yardım edebileceklerini belirtti.

Akalın, İhlas Vakfının 8350 kısa mesaj hattı ile ilk olarak Afrika’daki yetimlere ulaştırılmak üzere SADAKA başlığı ile ilk duyurularını yaptıklarını ve Türkiye genelinden yoğun ilgi ile karşılandığının vurguladı.

Akalın, belirli periyotlar ile su kuyusu, kitap, sadaka, yurt, burs, yetim, su, kuyu, bağış, yardım, afrika, somali, sudan, çad, afganistan, fitre, gıda, ihtiyaç, iftar, ramazan ve fidye başlıkları ile hayırseverlere müracaat edeceklerini söyledi.

45 YILDAN BERİ MEMLEKETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

"İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifini kendisine misyon edinen İhlas Vakfı; merhum Dr. Enver Ören başkanlığında 1975 yılında kurulduğunu, 45 seneden beri yurtiçi ve yurtdışında açtığı yurtlarda, , “Müslüman yaşadığı ülkenin kanunlarına uyar suç işlemez,  dinin emirlerine uyar günah işlemez”  düturu çerçevesinde ailesine, vatanına ve milletine faydalı on binlerce gencin yetiştirdiklerini ve yetiştimeye de devam ettiklerini belirtti.

YETİM VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ

Akalın ayrıca yıllardır süren iç savaş, terör sebebiyle yokluk ve yoksulluğun had safhada olduğu, kuraklık sebebi ile suya ulaşmada zorluk çeken başta Somali, Sudan ve Afganistan’da hayırseverlerin bağışları ile su kuyuları açtıklarını, yetim ve fakirlere gıda, erzak, giyecek yardımlarını ulaştırdıklarını ifade etti.

BİNLERCE ÖĞRENCİ BARINDIRIYORUZ

Akalın, Türkiye genelinde açtıkları öğrenci yurtlarında, Afrika ülkelerinden Somali, Etiyopya, Çad, Uganda ile Orta Asya ülkelerinden Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan vb. ülkelerden yüzlerce öğrencinin yurtlarda barındığını ifade etti.

Tarih : 27.12.2019 - 15:07