Zekat Bağışı

1975'den beri, zekâtlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine güvenle ulaştırıyoruz.

Zekat Bağışlarınızı Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyoruz.

online zekat bağışı

Türkiye'deki köklü Vakıflardan olan İhlas Vakfı 1975 yılında kurulmuş olup başta Türkiye olmak üzere Orta Asya ve Afrika'da ihtiyaç sahiplerine, yetim ailelere ve öğrencilere ulaştırmaktayız.

Zekâtın önemi nedir?
Kur’an-ı kerimde, çok yerde namazla zekât beraber bildiriliyor. (Namazı kılın, zekâtı verin) buyuruluyor. Zekât vermeyene, Allah lanet eder. Kıtlıklara maruz kalır, temiz malını kirletmiş olur, o mal telef olur.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(En faziletli ibadet namaz, sonra zekâttır.) [Taberani]

(Hastayı sadakayla, malı zekâtla koruyun!) [Deylemi]

(Allahü teâlâ, malınızın temizlenip güzelleşmesi için zekâtı farz kıldı.) [Hakim]

zekat bağışı nasıl yapılır

Zekat Nedir?

Her Müslümanın, nisap miktarındaki Zekât malının, belli zamanda, belli miktarını, zekât niyeti ile ayırıp, dinimizin bildirdiği müslümanlara vermesidir. Zekatın farzı birdir, kalp ile niyet etmektir. Nisab miktarına ulaşıldığı tarihten 1 hicri sene sonra zekat verilir.

Zekat Kimlere Farzdır?

Âkıl ve bâliğ olan zengin müslimân erkek ve kadının üzerine farzdır.

Nisab nedir ve Zekat nasıl hesaplanır?

Nisab miktarı, zekatın farz olması için gerekli zenginlik ölçüsüdür.

1. Altın, gümüş ve ticaret malı zekatında nisab:

Hanefi mezhebinde 96 gram, (Şâfi, Mâliki, Hanbeli mezheblerinde ise 69 gram) altın veya o değerde paradır. Nisaba ulaşınca, 40’da 1'i kadar, altından veya ticaretini yaptığı maldan zekat verilir.

1. Kağıt para zekatında nisab :

TL, döviz, hisse ve tahvil senetleri ve senetli veya senetsiz alacaklar, her sene zekat hesabına katılır. Varsa borçları çıkarıldıktan sonra 96 gram altına ulaşıyorsa, 40'da 1'i zekat olarak verilir. Altın, gümüş ve ticaret malının değeri ile kağıt para zekatı beraber hesaplanabilir.

1. Hayvan zekatı:

Yılın yarıdan fazlasında kırda, çayırda parasız otlayan, eti için erkek, eti ve sütü için dişi hayvanların zekatı verilir. Yalnız yünü için, yük taşımak için veya binmek için olursa onların zekâtı verilmez.

1. Hayvanlarda nisab; koyun ve keçi için 40’da 1 verilir. 30 Sığır için 1 yaşını aşmış buzağı, 5 deve için 1 koyun zekat verilir.
  2. Bu hayvanların sayısına göre zekat miktarı değişir.
  1. Toprak mahsulleri zekâtı: Toprak mahsülleri zekatına uşur veya öşür denir. Fakir veya borçlu olanın da uşur vermesi gerekir. İmam-ı a'zam hazretleri buyuruyor ki:(Her sebze ve meyve az olsun çok olsun mahsül topraktan alındığı zaman onda birini veya kıymeti kadar altın veya gümüşü Müslüman fakirler vermek farzdır.) Uşrun nisabı yoktur. Mahsul az olsa da uşru verilir. Uşur, onda bir olarak verilir. Yapılan masraflar düşülmez. Sadece paralı sulama olursa veya motorla sulanırsa, yirmide bir verilir.

Zenginler İmam-ı Azam’a göre vermelidir. Fakir olanlar da İmameyn’in ictihadına uyarak zekatını verebilir. Buna göre; mahsül 1250 kg ve üzeri olursa zekatı verilir.

47 Yıldır Güvenle Zekatlarınızı İhtiyaç Sahiplerine Gönderiyoruz. Bizi yanlız bırakmayan sizlere çok teşekkür ediyoruz.

zekat bağışı mutlu bağışçılar

Zekat kimlere verilir?

Zengin olana verilmez. Ana ve babaya, dedeye, büyükanneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire verilmez. Diğer müslüman fakirlere verilir.

İHLAS VAKFINA ZEKAT NASIL VERİLİR?

Zekat; İhlas Vakfı’ndaki fakir vekili olan yetkiliye, “zekatımı vermeye seni umumi vekil tayin ettim” diyerek verilir. İhlas Vakfı zekatınızı dinimizin emirlerine uygun olarak ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize ulaştırmaktadır.

Websitemiz üzerinden online olarak da zekatınızı bağışlayabilirsiniz.

Zekat Hesaplama ve sorularınız için 0212 451 49 00 numarasını arayabilir veya 0549 870 77 01 nolu whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

zekat bağışı yorumları

BAĞIŞ SEPETİNİZ

Bağış sepetiniz boş

BAĞIŞÇI BİLGİLERİ