Vacip Kurban Yurtdışı

Kurbanınızı bekletmeden kesip Videosunu WhatsApp ile gönderiyoruz.

Her sene hayırseverlerin bağışlarıyla yürüttüğümüz kurban hizmeti faaliyetleriyle bağış yapan hayırseverlerin kurban vekaletlerini dini vecibelere göre kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.

Ülkemizde ve yurt dışındaki öğrenci yurtlarımızın et ihtiyacının karşılanması, Somali, Sudan, Suriye, Uganda, Çad, Filistin, Afganistan’daki Müslüman kardeşlerimize kurban etlerinin ulaştırılması için yoğun bir faaliyet yürütülmektedir.

Kurban Kimlere Vacip Olur

Mukim, akıl-baliğ müslümanın, ihtiyacından fazla nisap miktarı malı veya parası varsa, kurban kesmesi vacib olur. Kurban kesmenin vacib olmasında, bayramın üçüncü gününe itibar olunur. Bayramın birinci ve ikinci günü, zengin-fakir, mukim-misafir, akıllı-deli, baygın-ayık olmaya bakılmaz. Bayramın üçüncü günü nisaba malikse, diğer şartlar da varsa kurban kesmek vacib olur.

BAĞIŞ SEPETİNİZ

Bağış sepetiniz boş

BAĞIŞÇI BİLGİLERİ

Tüm kampanyalardan haberdar olmak için Aydınlatma ve Rıza Metni kapsamında telefon ve mail yolu ile bilgi almak istiyorum.

bağış güvenlik