Afganistan Su Kuyusu

"İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifini kendisine misyon edinen İhlas Vakfı; Somali, Sudan ve Afganistan’da susuzluk çeken bölgelerde hayırseverlerin bağışları ile su kuyuları açarak insanlara faydalı olmak

Afganistan’ın kuzeyinde kurak bölgelerde içme ve kullanma suyu birikintilerde toplanan su ile karşılıyorlar. İçmek için doldurulan su bardağını kaldırdığınızda içinde kurtlar böcekler görünüyor. Bu suyu içen özellikle çocuklar bağırsak hastalıklarına yakalanıyor ve tedaviye ulaşamadığı için ne yazık ki ölüyor.

Son yıllarda İhlas Vakfı hayırseverlerin bağışları ile özellikle Somali, Sudan ve Afganistan’da su kuyu açma işine hız verdi.  Devletimiz vakfımıza verdiği “kamu yararına çalışan vakıf” statüsü çerçevesinde hayırseverler bağışlarını vergi matrahından düşebiliyor ve bu sayede su kuyusu bağışları artmakta ve susuzluk çeken ülkelerde su kuyuları açılmaktadır.

Açılan su kuyularından istifade eden bölge halkı “Su gibi aziz olun, Allah razı olsun” dualarını her yudumda sebep olanlara gönderiyor

İhlas Vakfı hizmetlerini hakkıyla öncesini ve sonrasını planlayarak titizlikle yapar. Su kuyusu açılma süreçlerinde  baştan sona bağışçı bilgilendirilir, tamamlandığında açılışı dualar ile yapılır ve bağışçıya dualar edilir. Bağışçılara, video, fotoğraf ve köy bilgileri gönderilir.

Afganistan Su Kuyusu

Adınıza Su Kuyusu Hizmeti. Medrese ve Cami inşaa ederek yaşam alanı oluşturuyoruz.

BAĞIŞ SEPETİNİZ

Bağış sepetiniz boş

BAĞIŞÇI BİLGİLERİ

Tüm kampanyalardan haberdar olmak için Aydınlatma ve Rıza Metni kapsamında telefon ve mail yolu ile bilgi almak istiyorum.

bağış güvenlik