İHLAS VAKFINDAN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE DESTEK

İhlas Vakfı tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan İş Hayatına Hazırlık Seminerleri düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

İhlas Vakfı yurtlarından mezun olmuş yaklaşık 90 kursiyerin katıldığı seminerler vakfın İstanbul’daki merkezinde bir hafta sürdü. Kursiyerler organizasyon boyunca alanında uzman işadamları ve akademisyenlerden iş hayatıyla ilgili önemli tecrübeler ve bilgiler edindiler. Yapılan seminerlerde cv hazırlama, insan ilişkileri, yönetimsel beceriler, misyon ve vizyon oluşturma, mülakat teknikleri, sosyal medya ve internet teknolojileri gibi bir çok konuda gençler teorik bilgiler öğrenirken yaptıkları uygulamalı çalışmalarla da öğrendiklerini pekiştirdiler.  Seminerler için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen kursiyerler İstanbul’da kaldıkları bir hafta boyunca çeşitli şirketlere de ziyaretlerde bulundular. Şirketlerin insan kaynaklarındaki yetkililerle görüşen gençler iş alımların nasıl olduğunu uygulamalı olarak gördüler. Bu bir haftalık süreçte kursiyerler İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerini gezme fırsatı da buldular. Okyay: “İş hayatındaki rakiplerinin bir adım önünde olacaklar.” İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, bir haftalık sürecin gençler açısından son derece faydalı ve üretken geçtiğine vurgu yaptı. Geçen süre zarfında gençleri alanında uzman insanlarla buluşturduklarına dikkat çeken Okyay, “Gençlerimiz okullarından mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatıyla ilgili olarak kafalarındaki soru işaretlerinin cevaplarını seminerlerimizde buldular. Kendilerine de söylediğim gibi iş hayatındaki rakiplerinin birkaç adım önüne geçtiler. Öğrendiklerini iş hayatına atıldıklarında uyguladıkları takdirde çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu vesileyle de kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Tarih : 09.07.2017 - 10:30