AFGANLILAR İHLAS VAKFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

İhlas Vakfı, Afganistan’ın Şıbırgan şehrinde kurduğu iftar sofrasında yüzlerce Afganlıyı bir araya getirdi.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’de hayırseverlerin bağışları ile Afrika’da Somali başta olmak üzere, Etiyopya, Sudan, Yemen, Uganda, Moritanya, Fildişi, Asya’da, Afganistan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya, Azerbaycan vb. ülkelerde iftar sofraları kuran ve kumanya dağıtan İhlas Vakfı; ihtiyaç sahibi insanların yüzünü bir nebze de olsa güldürmeye devam ediyor. Orta Asya’nın iç savaş ve terör sebebi ile huzur bulamayan ülkesi Afganistan’a da hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam eden İhlas Vakfı, her alanda büyük yokluk ve yoksulluk içerisinde yaşayan Afgan halkının duasını almaya devam ediyor. Türkmenlerin çoğunlukta olduğu ve Afganistan’ın büyük âlimlerinden Halife Kızılayak hazretlerinin memleketi Şıbırgan şehrinin Kızılayak kasabasında kurulan iftar sofrasına Müslümanlar, öğrenciler ve ak sakallılar katıldı. İftardan önce cemaatle kılınan akşam namazından sonra Ramazan’ın verdiği huzur içerisinde oruçlar açıldı. Afganistan’ın en önemli STK’ larından biri olan İpek Yolu Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen iftar organizasyonunda İpekyol Vakfı Başkan Yardımcısı Abdülhakim Mahdum bir konuşma yaptı. İhlas Vakfının katkıları ile Afganistan’ın kuzeyindeki yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara Ramazan ve Kurban dönemleri ile sair zamanlarda yardım ulaştırdıklarını söyleyen Mahdum, başta İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A.Mücahid Ören’e, İhlas Vakfı ve camiasına, hayırseverlere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. İftar sonrası, Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A.Mücahid Ören’e, İhlas Vakfı camiasına ve hayırseverlere dualar edildi.

Tarih : 15.07.2017 - 10:52